Şırdan nedir? Şırdan hayvanın neresidir?

[Superalem] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Site Tanıtım kategorisinde aysutekin tarafından oluşturulan Şırdan nedir? Şırdan hayvanın neresidir? başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 214 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Site Tanıtım
Konu Başlığı Şırdan nedir? Şırdan hayvanın neresidir?
Konbuyu başlatan aysutekin
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan aysutekin

aysutekin

Üye
Katılım
2 Eki 2020
Mesajlar
23
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
28
Konum
Amasya

İtibar:


Adanalıların yemek için kuyruğa girdiği şırdan, son vakitlerin en tanınan lokal lezzetlerinden biridir. Hem imgesi hem de tadıyla dikkat çeken şırdan nasıl yapılır, hayvanın neresinden yapılır diye herkes merak ediyor. Bu haberimizden şırdanla ilgili tüm ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz.


Şırdan, hayvanın midesinin bir kısmıdır. Birebir vakitte sakatat yemeklerinden
mumbar ve kokoreç üzere, Adana’da sıkça tüketilen ve Adana’nın yöresel nitelikteki yiyeceğidir.
Şırdan olarak anılsa da asıl ismi “şırdan dolmasıdır”.
Geviş getiren hayvanların 4 evreli yemek yeme ritüelleri işkembe, börkenek, kırkbayır ve şırdandan oluşuyor.
Şırdan pişirilirken dikkat edilmesi gereken en değerli nokta ise başka sakatatlarda olduğu üzere güzel temizlenmesidir.
Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Adana’da birinci kere düzenlenen Sıhhat Şenliğine katıldı. Karatay, kentin yöresel lezzetlerinden ‘şırdan dolması’nın çok kıymetli olduğunu
lakin içerdiği pirinç nedeniyle az tüketilmesi gerektiğini söyledi. Vatandaşlar, “Şırdan nedir, neyden yapılır?” sorularını araştırmaya başladılar.
 
Üst Alt