Makarna Sırları

[Superalem] Konu Bilgileri

Konu Hakkında Merhaba, tarihinde Site Tanıtım kategorisinde SeoDestek tarafından oluşturulan Makarna Sırları başlıklı konuyu okuyorsunuz. Bu konu şimdiye dek 244 kez görüntülenmiş, 0 yorum ve 0 tepki puanı almıştır...
Kategori Adı Site Tanıtım
Konu Başlığı Makarna Sırları
Konbuyu başlatan SeoDestek
Başlangıç tarihi
Cevaplar
Görüntüleme
İlk mesaj tepki puanı
Son Mesaj Yazan SeoDestek

SeoDestek

Üye
Katılım
27 Haz 2020
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Yaş
32
Konum
izmir

İtibar:

Günümüze kadar gelen ve birçok kişinin en sevdiği yemek olan makarnayı sadece yemek olarak geçiştirmemek gerekir. Makarnayı kararında pişirebilmek ve bunu hazır makarna sosu ile birleştirmek maharet ister. Doğru sosla bir araya gelmeyen makarnalar için olmazsa olmaz bir durumdur. Günümüzde sadece İtalya’da 310 çeşit makarna türü bulunmaktadır. Makarna için evinizin içerisinde el yapımı makarna yapabilirsiniz. Bunun yanında organik makarna kullanarak da yemek yapabilirsiniz. İçerisindeki besin değerlerine önem veriyorsanız sadece karbonhidratlı değil proteinli makarna yapabilirsiniz. Günlük yapılmış taze makarna sayesinde istediğiniz lezzete ulaşabilirsiniz. Bunun dışında makarnaları yaparken bu konuda en önem vermeniz gereken durum sostur. Bir yemeğin sosu esas alınacak olan tatları belirler. Makarnaların standart pişirme süresince aynı zamanda çeşitli makarna soslarını hazırlayabilirsiniz. Güzel bir makarna yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz;
· Öncelikle 500 gramlık bir makarna yapacaksanız tencereye 5 litre su yeterli olacaktır. Tencerenin içerisine suyu koyarak iki kaşık tuz atmalısınız. Tuzu kararında atarak kendiniz belirleyebilirsiniz.
· Bu işlemin ardından makarnayı suyun içerisine koyarak kaynatabilirsiniz.

Makarna Ne Kadar Kaynatılmalı?

Makarna pişirme konusunda çeşitli milletler bunun süresini kendilerine göre ayarlayabiliyor. Bu konuda örnek verilecek olunursa İtalyanlar yalnızca 6-8 dakika aralığında makarnanın pişmesinin yeterli olabileceğini söylemektedir. Ancak ülkemizde genellikle pişirme süresi 11 veya 12 dakika olarak belirtilir. Bu konuda süreler kişisel tercihlere göre belirlenebilir. Haddinden fazla bir pişirme süresi içerisinde makarnayı pişirirseniz bu durum makarnanın iyice cıvıması anlamına gelebilir. Makarnayı diri tutmak ve güzel bir kıvamda yemek istiyorsanız 10 ile 15 dakika arasında kaynatabilirsiniz. Bu konuda tencerenin büyük veya küçük olması kaynatma durumunu belirleyebilir. Tencerenizin makarna için yeterince büyük olduğundan emin olmalısınız





 
Üst Alt